Idén is felidéztük Baross Gábor emlékét, munkásságát

Szobrok, emléktáblák és plakettek, iskolák és intézmények őrzik emlékét szerte a világban, de az utca embere valószínűleg zavarban lenne, ha mondani kellene róla néhány szót,- miközben a reformkor egyik nagy formátumú politikusa volt.

Baross Gáborra emlékeztünk június 6-án, kedden Taksonyban a róla elnevezett téren, ahol Végh István családjának és a Honvédségnek köszönhetően 2004 óta hirdeti emlékmű szakmai és emberi nagyságát. Az ünnepség a Magyar Honvédség, Taksony Nagyközség Önkormányzatának és a Végh-családnak a közös rendezvénye minden évben,  melyen részt vesznek minden alkalommal a MÁV és a Posta vezetői, valamint a Vasutas Segélyező Egyesület képviselői is.

A program felvezetéseként a Kaposvár Helyőrségi Zenekar csodálatos térzene szolgált. 

Kreisz László Polgármester gondolatait követően Gáspár János – a Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány ügyvezetője méltatta az egykori miniszter érdemeit, majd a vendégek egyenként, szervezetük tiszteletének jeléül megkoszorúzták az emlékművet.

Megtiszteltetés településünknek, hogy fontosnak tartják a reformkori politikus emlékének ápolását és minden évben ilyen szép számban fogadhatunk protokoll vendégeket ezen alkalomból. 

Köszönjük mindazoknak a megjelent vendégeknek, akik jelenlétükkel tiszteletüket fejezték ki a Vasminiszter iránt és részt vettek az ünnepségen.