Helyi Választási Iroda határozatai

A 2019. évben tartandó európai parlamenti, valamint helyi önkormányzati választásokra készülve 2019. február 15-ig szükséges a szavazókörök területi beosztásának felülvizsgálata, illetve a képviselő-testület megválasztandó tagjai számának megállapítása.

A felülvizsgálat eredményeképpen némileg módosult a 3. és a 4. szavazókörök területi beosztása. A módosítást a választókörök mérete, pontosabban a szavazókörökbe tartozó választópolgárok száma, a méretbeli különbségek kiegyenlítése indokolta tekintettel arra, hogy a 4. szavazókör választópolgárainak száma már meghaladta az 1000 főt. Így a 4. szavazókörből néhány utca a 3. szavazókörbe került át.

1/2019. (I.31.) HVI vezetői határozat

Módosult továbbá az 1. szavazókör elnevezése (címe változatlan maradt), miután a korábbi óvoda megjelölés félreérthető volt. Ezenkívül a településszintű lakóhellyel rendelkező, valamint az átjelentkező választópolgárok szavazatainak leadására a továbbiakban szintén az 1. szavazókörben lesz lehetőség.

2/2019. (I.31.) HVI vezetői határozat

Az őszi helyi önkormányzati válsztásokon a képviselő-testület megválasztandó tagjainak száma 8 főben került megállapításra, figyelembe véve településünk lakosságszámát.

3/2019. (I. 31.) HVI vezetői határozat