Megfelelő minőségű az ivóvíz – megszüntették a vízosztást

Tisztelt taksonyi lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi Osztálya a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. részére, a 2024. március 12-én, illetve 13-án kelt határozat szerinti – Taksony település tekintetében a településen lévő gyermekintézmények, valamint a településen élő várandósok és a gyermekkorú lakosság részére történő ivóvízellátás biztosítására irányuló – átmeneti vízellátási kötelezettségeket a 2024. március 21-én kelt határozatával megszüntette. 

A 2024. március 13-án vett ivóvíz vizsgálati eredmény, valamint a 2024. március 19-én vett előzetes ivóvíz vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy a vizsgált mintavételi helyeken (beleértve a vízműtelepet elhagyó, valamint a hálózati mintavételi helyeket is) a mért klorit értékek nem haladták meg a vonatkozó jogszabályban foglalt határértéket.

Mindezek alapján a Kormányhivatal megállapította, hogy a településünkön szolgáltatott ivóvíz minősége – a vizsgált paraméterek tekintetében – megfelel a vízminőségi előírásoknak, ezért a továbbiakban átmeneti vízellátásra, vízosztásra nincs szükség.

A Kormányhivatal megszüntető határozata teljes terjedelmében ide kattintva elérhető, de településünk Facebook-oldalán is megtalálnak valamennyi naprakész információt.

Taksony, 2024. március 21.

                                                                     Kreisz László                         dr. Micheller Anita

                   polgármester                                               jegyző